- لزوم بهره مندی از وب سایت ؟
- مزیت های طراحی و راه اندازی وب سایت چیست ؟
- دلایل اهمیت وب سایت چیست ؟
- مراحل راه اندازی وب سایت در شرکت رایانیک اسپادانا به چه صورت است ؟
- براي انتخاب نوع هاست وب سایت چه معيارهايي را بايد در نظر گرفت ؟
- تفاوت هاست ويندوز با لينوکس در چيست ؟
- چه دامنه هایی را می توان ثبت کرد ؟
- از جه طريق می توان به مشخصات دامنه و صاحب آن دسترسی پیدا کرد ؟
- از چه زبان برنامه نویسی جهت طراحی سایت استفاده می شود ؟
- بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجوگر (گوگل) به چه معنی است و چگونه صورت می پذیرد ؟
لزوم بهره مندی از وب سایت ؟
در دنیای امروز و تجارت نوين، وجود وب سايت نقش بسيار مهمی در موفقيت شما دارد. در عصر اطلاعات و ارتباطات، مخاطبين و رقيبان شما فقط به اندازه يک کليک با شما فاصله دارند. هم اکنون در دنيا صدها ميليون نفر از اينترنت استفاده مينمايند. زمينه فعاليت شما هر چه ميخواهد باشد، مسلما شما هرگز نميتوانيد به سادگی از اين جمعيت صرفه نظر کنيد.
امروزه شرکت ها و موسساتی در فعالیت های تجاری خود موفق ترند که اطلاع رسانی آنها به حد کافی بوده و در بین مردم شناخته شده تر باشند . اولین راهی که برای رفع این مشکل به ذهن میرسد تبلیغات است. تبلیغات نتایج قابل قبولی در پی دارد اما نیازمند صرف هزینه های زیادی است. آیا حاضر به پرداخت هزینه های همیشگی مالی آن هستید؟
اينترنت فضاي نامحدود و بيانتهايي است. در اين مكان شما بدون واسطه با ميليونها انسان در سراسر جهان در ارتباط هستيد .بنابراين چنانچه در اين فضا به تبليغ و معرفي خدمات و محصولات خود بپردازيد مطمئنا نتيجه بهتري خواهيد گرفت. همچنين هزينه تبليغات در اينترنت بسيار پايين تر از ساير رسانههاي مجازي مي باشد، ورود به دنياي اينترنت آزاد و ارائه خدمات در آن بسیار ارزانتر است.
مطمئنا بسياري از شركتها و سازمانها براي معرفي محصولات و خدمات خود انواع كاتالوگ، بروشور و ... چاپ و منتشر ميكنند. هزينه اينگونه تبليغات بالا است. همچنين امكان اعمال تغييرات در آنها وجود ندارد. بطور مثال چنانچه آدرس يا تلفن دفتر كارتان تغيير كند، اصلاح و آگاه نمودن همه مخاطبان امكانپذير نيست. در حاليكه اينترنت فضاي متعلق به امروز و فرداست و اعمال تغييرات در آن سريع و ساده است.
شما با ايجاد يك وب سايت ميتوانيد شرح خدمات، كليه نمونهكارها، كاتالوگها و مشخصات محصولات خود را بدون نگراني در خصوص حجم اطلاعات ارائه شده، در اين فضاي مجازي قرار دهيد و در صورت بروز هرگونه تغييرات، فوراً اطلاعات خود را بروز رساني نمائيد.
مزیت های طراحی و راه اندازی وب سایت چیست ؟
وب سایت شما می تواند بزرگترین ابزار تبلیغاتی، عرضه خدمات و محصولات و معرفی شما به مشتریانتان باشد. ایجاد وب سایت متناسب با فعالیتهای شما می تواند مزایای زیادی برای شما در پی داشته باشد :
- مشخصات کالا و خدمات شما به سهولت قابل دسترسی، مشاهده و جستجو خواهد بود و امکان ارزیابی و مقایسه نظرات مشتریان را در اختیار سایر کاربران سایت خود قرار داده اید. مطمئنا" نظرات سایر مشتریان برای آنان حائز اهمیت خواهد بود و آنها را برای خرید جنس خاصی از فروشگاه شما تشویق می کند.
- هزینه راه اندازی یک وب سایت به مراتب پایین تر از ایجاد یک فروشگاه فیزیکی است. هزینه خرید یک فروشگاه واقعی حداقل ۱۰۰ میلیون تومان است در صورتیکه قیمت وب سایت از یک صدم مبلغ فوق هم کمتر می باشد.
- نمایشگاه محصولات شما بر خلاف یک فروشگاه واقعی به صورت ۲۴ ساعته قابل دسترسی است، هزینه زمانی و مالی بسیار کمتری برای شما دارد، شما مالیات پرداخت نمی کنید و قبض آب و برق برای شما فرستاده نمی شود!
- موتورهای جستجو در اینترنت به طور رایگان، اشخاصی که کالا یا خدمات مشابه خدمات شما را جستجو می کنند را به سایت شما راهنمایی می کنند.
- بازدیدکنندگان و مشتریان شما، منحصر به یک منطقه یا شهر نخواهند بود.
- مشتری برای دفعات بعدی بیشتر به فروشگاه آنلاین شما مراجعه می کند، چون فاصله مشتری تا آنجا فقط چند کلیک است و بر اساس طبقه بندی فروشگاه شما می تواند به راحتی جنس مناسب خود را انتخاب کند.
- هزینه تبلیغات در اینترنت و معرفی وب سایت شما نسبت به سایر رسانه ها به مراتب ارزانتر می باشد. فراموش نکنید که هرگز قادر به ارائه کالا و خدمات خود به مردم نخواهید بود مگر اینکه حضور خود را اعلام و مدام آنرا یادآوری نمایید.
- بسیاری از افراد بر این عقیده اند که محصولات و خدمات ما مشتریان خاص خود را دارد و یا نیازی به معرفی آن به تمام جهان نداریم. بسیار خب، شما کمی در مورد گسترش هر روزه اینترنت پرس و جو کنید و به بررسی تجارتهای نمونه و رقبای خود در اینترنت بپردازید. مطمئنا" تغییر عقیده خواهید داد! شرکتهایی در امر تجارت خود موفق هستند که در تلاش برای گسترش رقابت باشند. در گذشته تمام اهرمها در اختیار فروشنده بود حال آنکه امروزه اهرمهای کنترلی در دست مشتریان است، برای توسعه تجارت خود ناگزیر به توسعه روشهای سنتی مبتنی بر روشهای روز هستید.
- اگر محصولی تولید می کنید که طیف وسیعی از نسل جوان از آن استفاده می کنند مثلا یک کتاب، کم کم وبلاگ ها و سایت هایی درباره محصول شما مطلب می نویسند و باعث معروف تر شدن آن می شوند بدون اینکه حتی روح شما هم خبر داشته باشد!
- اظهار نظر در محیط شبکه برای همه آسان تر از گفتگوی تلفنی یا نوشتن نامه است. پس خیلی بیشتر با مشتریان خود در تماس خواهید بود.
- تجارت الکترونیک در جهان یک موضوع کاملا جاافتاده است. اما در ایران بعلتهای گوناگون از جمله نبودن کارت های اعتباری این مورد هنوز برای مردم امری نا آشناست. ولی حداکثر تا دو سال آینده اوضاع در ایران، به نحو چشمگیری تغییر خواهد کرد. اما اگر بخواهید نقطه شروعتان آن روز باشد، دیگر به سختی به پای کسانی که امروز در حال فعالیت اند خواهید رسید. پس همین امروز برای برپایی سایت خود اقدام کنید.
- به این نکته توجه کنید که شرکتهای رقیب نیز بیکار ننشسته اند و برخی در این راه از شما پیشی گرفته اند، پس با مطالعه و مشاوره در صدد ایجاد استراتژی خاصی برای بازاریابی و جذب مشتریان خود باشید، باید بتوانیم فعالیتهای خود را به گونه ای سامان دهیم که جلوتر از رقبای خود باشیم و بتوانیم سهم بیشتری از بازار را بدست آوریم.
- وب سایت شما معرف آنلاین خدمات و محصولات شما می باشد، یک کاتالوگ آنلاین، پایگاه محصولات و یا خدمات شما بر خلاف یک فروشگاه واقعی و بدون هزینه های مالی جانبی به صورت ۲۴ ساعته قابل دسترس برای همگان در سراسر دنیا می باشد .
- هزینه طراحی سایت، تبلیغات در اینترنت و معرفی وب سایت شما نسبت به سایر رسانه ها مانند رادیو ، تلویزیون و مجلات، بیلبردها به مراتب ارزانتر می باشد. فراموش نکنید که هرگز قادر به ارائه کالا و خدمات خود به مردم نخواهید بود مگر اینکه حضور خود را پیاپی یادآوری نمایید .
- شما علاوه بر تلفن و آدرس پستی یک پل ارتباطی مهم دیگر نیز با مشتریان خود دارید.
- و سایر مزایا :
-ارتباط مستقیم و دو طرفه با کاربران و مخاطبان. - هزینه های نسبتاً کم راه اندازی وب سایت. - به روز رسانی اطلاعات به راحتی انجام می گردد. - قابلیت فراگیری عام در سراسر دنیا را دارد. - ماندگاری طولانی. - قرار دادن حجم زیادی از اطلاعات . - قابلیت طراحی مجدد. - ابزار ارتباطی ما بین مراکز گوناگون. - مطلع شدن کاربران از آخرین تغییرات در خدمات و محصولات شما. - در دسترس بودن ۲۴۷ (۲۴ ساعت شبانه روزي و ۷ روز هفته)
دلایل اهمیت وب سایت چیست ؟
در عصر ارتباطات ، اینترنت و صفحات وب از جمله مهمترین ابزار ارتباطی انسان در هزاره سوم به شمار می رود.از مهمترین ویژگی های وب که لزوم استفاده از آن را بیشتر نمایان می سازد می توان به چند مورد اشاره کرد که عبارتند از:
۱) فراگیر بودن صفحات وب و مخاطبان آن: هزاران نفر در سراسر جهان می توانند از وب سایت شما بازدید نمایند.این به معنای ارتباط شما با سرار جهان است.
۲) هزینه های پایین نسبت به سایر ابزارهای ارتباطی: هزینه ای که برای طراحی یک وب سایت متوسط صرف می گردد به مراتب پایین تر از هزینه های استفاده و نگهداری از سایر وسایل ارتباطی مانند رادیو، تلویزیون، روزنامه، مجلات و … می باشد. حتی پرخرج ترین وب سایت ها که در اینترنت وجود دارند در مقایسه با کارکرد و خدماتی که ارائه می دهند به صرفه می باشد.
۳) به روزرسانی وب سایت: شما می توانید به آسانی و با آموزشی ساده و مقدماتی وب سایت خود را در هر ساعت از شبانه روز به روز کنید. این به معنای دسترسی مخاطبان شما به اطلاعات و اخبار جدید است.
۴) صرفه جویی در زمان و هزینه ها برای دست یابی به اطلاعات مورد نظر خود. دیگر لازم نیست برای خرید کالا، ثبت نام در دانشگاه، خرید روزنامه و مواردی از این دست زمان و هزینه صرف کنید. کافیست به اینترنت وصل شده و بسیاری از کارهای خود را از این طریق انجام نمایید.
مراحل راه اندازی وب سایت در شرکت رایانیک اسپادانا به چه صورت است ؟
• انتخاب نام مناسب براي سایت • ثبت نام وب سایت یا دامنه و اجاره فضا جهت بارگزاری اطلاعات وب سایت • هدف گذاری ، بررسی رقبا و تحلیل لطلاعات شرکت • طراحی قالب گرافیکی وب سایت • برنامه نویسی بخشهای مورد نظر • تست و راه اندازی اولیه • تحلیل آماری وب سایت • آموزش بخشهای مدیریتی وب سایت • پشتیبانی وب سایت
براي انتخاب نوع هاست وب سایت چه معيارهايي را بايد در نظر گرفت ؟
ميزان فضا را متناسب با حجم سايت ( فايلها ، بانک اطلاعاتي و ... ) انتخاب نمائيد، در صورتي که سايت شما بازديد کننده هاي زيادي دارد يا در آينده ترافيک بالايي خواهد داشت به پهناي باند ( Bandwidth ) اختصاص يافته توجه نمائيد، به Resource هاي اختصاص يافته به Hosting Plan مورد نظرتان برحسب نوع طراحي و برنامه نويسي سايت خود توجه نمائيد و زبان هاي برنامه نويسي که در سايت خود استفاده نموده ايد در Hosting Plan مورد نظرتان پشتيباني شود، سازگاري سايت با سيستم عامل سرويس Hosting مورد نظرتان و ...
تفاوت هاست ويندوز با لينوکس در چيست ؟
بين ويندوز و لينوکس از نظر فني تفاوتهاي زيادي وجود دارد ، اما جدا از مباحث فني آنها از مهمترين تفاوت ميان اين دو سيستم عامل در سرويس هاي Web Hosting اين است که در سرويس هاي Hosting لینوکس از Script ها ، بانک هاي اطلاعاتي ، نرم افزار ها و بطور کلي امکانات بيشتري پشتيباني مي شود.
چه دامنه هایی را می توان ثبت کرد ؟
برای هر دامنه می توانید از پسوند های مختلفی استفاده کنید که رایج ترین آنها عبارتند از : org ,net ,com دیگر پسوندهای موجود عبارتند از : biz , info , ws , ir , co.ir , net.ir , org.ir , gov.ir , ac.ir , id.ir. که هر کدام با توجه به نوع فعالیت و یا سلیقه شما انتخاب می شود . به عنوان مثال دامنه com. برای شرکتها و یا فعالیتهای تجاری است و یا net. برای شبکه ها و org. برای سازمانها و gov. برای دولتها و وابسته هایشان می باشد . پس از انتخاب و بررسی اینکه دامنه ( Domain ) مورد نظر شما آزاد است و توسط شخص دیگری ثبت نگردیده است می توانید با ارسال سفارش ثبت دامنه به شرکت ما ، دامنه مورد نظر را برای خودتان به مدت دلخواه ثبت کنید. اگر دامنه دلخواه خود را پیدا کرده اید ، فرصت را حتی یک دقیقه از دست ندهید. ما دامنه دلخواهتان را برایتان و به نام خودتان ثبت میکنیم. هزینه ثبت دامنه ها با پسوند های مختلف متفاوت بوده و در عین حال شما می بایست به نوع آن توجه کنید.
از جه طريق می توان به مشخصات دامنه و صاحب آن دسترسی پیدا کرد ؟
این اطلاعات را می توانید از سرویس Whois ما بدست آورید. Whois امکانی است که اجازه می دهد مردم بتوانند نام و اطلاعات تماس مالک دومین را مشاهده کنند.
از چه زبان برنامه نویسی جهت طراحی سایت استفاده می شود ؟
برنامه نویسی صفحات به زبان PHP , HTML , CSS , CSS3 , HTML5 , JQuery انجام شده و پایگاه داده نیز با MySQL راه اندازی میگردد.
بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجوگر (گوگل) به چه معنی است و چگونه صورت می پذیرد ؟
SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization است که به معنای بهینه سازی سایت برای سهولت بررسی موتورهای جستجو می باشد. امروزه، میلیون ها وب سایت در حال نمایش اطلاعات به میلیارد ها درخواست اینترنتی هستند، و در هر موضوع و کلمه کلیدی ( keyword )، که جستجوی خود را آغاز نمائید، هزاران گزینه و یک سوال بسیار ساده در مقابل موتور جستجو بوجود می آورد که کدام وب سایت و با کدام محتوا می تواند بهترین انتخاب باشد؟
بدون شک در دنیای در حال رقابت فناوری اطلاعات تنها موتور جستجویی که همواره بهترین پیشنهاد را به کاربر خود ارائه می کند می تواند به حیات ادامه دهد. بنابراین در میان انبوه اطلاعات و مطالب مرتبط با زمینه فعالیت شما که در اینترنت موجود است، رقابت در بهینه سازی محتویات و عملکرد یک وبسایت می تواند بسیار راه گشا باشد چرا که مطمئنا موتورهای جستجو مهمترین راه برای معرفی وب سایت شما به مخاطبین می باشد.
به واقع SEO مجموعه ای از عملیات ها و تکنیک هایی است که به منظور دریافت ترافیک بیشتر از سوی موتورهای جستجو مانند گوگل ، یاهو و بینگ انجام می گیرد که به دو دسته کلی قابل تقسیم می باشد:
off-page SEO : تغییراتی که جدا از وبسایت صورت می پذیرد.
on-page SEO : تغییراتی که بر روی وب سایت برای افزایش رنک آن انجام می گیرد.
قبل از شروع برای بهینه سازی وب سایت، اول باید بدانید که چه کلمات کلیدی هدف شما می باشد و 3 یا 4 مورد را برای افزایش رنک سایت خود در زمان جستجوی این کلمات انتخاب نمائید. کلمه کلیدی که انتخاب می کنید باید بسیار کوتاه بوده و از انتخاب کلمات بسیار عمومی حدالامکان پرهیز نمائید. یکی از رابج ترین اشتباهات در میان افرادی که اقدام به بهینه سازی سایت خود می کنند، بکار بردن تعداد بسیار زیاد کلمه کلیدی در هر صفحه می باشد، مثلا 500 کلمه مختلف که دارای میزان بالایی از جستجو هستند را در صفحه خود بکار می برند، در حالیکه گوگل و سایر موتور های جستجو برای دوری از اشتباه در طبقه بندی سایت ها بسادگی از کنار چنین مواردی می گذرند و به سایت های اینچنینی رنک بسیار پایینی را اختصاص می دهند. بنابراین تعداد کلمات کلیدی باید معقول و متناسب با محتوای صفحه وبسایت شما باشد.
پیج رنک ( Pagerank ) چیست؟
Page rank به معنای امتیاز صفحه شما می باشد که یکی از مهمترین خدماتی است که در زمینه بهینه سازی سایت توسط گوگل ارائه شد. شما بسادگی می توانید امتیاز وب سایت خود را از طریق لینک زیر مشاهده کنید:
http://www.prchecker.info/check_page_rank.php
در ابتدا pagerank تنها فاکتور بررسی و طبقه بندی سایت ها توسط گوگل بود، اما رفته رفته و با بالاتر رفتن کیفیت و تعداد سایت ها عوامل بسیار زیاد و پیچیده ای مانند عمر یک مطلب و یک سایت و بسیاری موارد دیگر، در تصمیم گیری های گوگل دخیل گردید. این فرمول ها جزء مهمترین رازهای گوگل محسوب می شوند که بصورت مداوم هزاران وبلاگ نویس در سراسر جهان در مورد آن تحلیل و بررسی می کنند.
رتبه بندی وب سایت ها:
الکسا ( Alexa ) که یکی دیگر از خدمات شرکت بزرگ آمازون می باشد، ترافیک کلی وبسایت ها را مانیتور می کند، و به واقع بزرگترین مرکز سنجش و مقایسه میزان بازدید و رتبه بندی سایت ها در کل جهان می باشد که امکانات بسیار جالبی را برای شما فراهم آورده است تا بتوانید رتبه سایت های مختلف را در میان کل سایت های جهانی مشاهده کنید، حتی این امکان را خواهید داشت که مثلا 100 سایت برتر ایران یا هر کشور دیگری را مشاهده نمایید و آمار بازدید آن را در ماههای گذشته بررسی نمائید، مثلا در بررسی سایت یک خبرگزاری، تغییرات میزان بازدید آن در روز هایی که اخبار بسیار داغی را منتشر می کند، کاملا متفاوت و قابل توجه می باشد.
چند نکته مهم در بهینه سازی وب سایت:
- بسیار مهم است که در هر صفحه از عنوان مناسب و گویا استفاده نمائید.
- حجم سایت شما نباید میزانی باشد که کاربران در بازکردن صفحات با مشکل روبرو شوند.
- سرعت باز شدن وب سایت اهمیت زیادی خواهد داشت.
- برای عکس های خود از توضیح ( description ) استفاده کنید.
- در هر صفحه از کلمات کلیدی جداگانه و مرتبط استفاده کنید.
- برای صفحه خود توضیح بنویسید.
- امکان به اشتراک گذاری مطلب را برای کاربران در انتهای مطلب اضافه نمائید.
- دقت کنید که RSS و یا امکان خوراک برای استفاده کاربران مهیا باشد.
طراحی بر طبق استانداردهای کنسرسیوم وب W3C انجام میگیرد که خود از عوامل مهم در رتبه بندی مناسب صفحات در موتورهای جستجو به شمار می رود. وب سایت به موتورهای جستجوی معروف معرفی میگردد. کلمات کلیدی ارسالی از سوی کارفرما به ترتیب اولویت در سایت اعمال می گردد. در مورد سایت های داینامیک، به روزرسانی سایت نقش مهمی در رتبه بندی صفحات آن دارد که مدیر سایت می بایست به این امر توجه کافی داشته باشد.